10 Şubat 2014 Pazartesi

Egzama Belirtileri


Deri hastalıkları insanları çok korkutur. Özellikle egzama vücudun hemen her bölgesinde görülebilen bir hastalıktır. Sürekli kullandığımız ellerimizde çıktığı zaman büyük sıkıntı yaşayabiliriz. Günlük hayatımızda bol bol kullandığımız ellerimizde oluşan deri hastalıklarında hem ellerimizin kullanışlılığını kaybedebiliriz hem de çevremize karşı utanabiliriz.


Cildimizin yapısında bulunan yağların miktarı veya içeriği değiştiğinde cildimizde su kaybı yaşanır ve daha sonrasında egzama başlangıcı gözükür. Cildin yapı taşlarında oluşan bozulmalar neticesinde alerjik gıda ve kimyasal madde denilen maddeler cildimize çok daha fazla hasar vermeye başlar ve iltihaplanma oluşumuna sebep olur.


Özellikle ailelerimizin küçük üyeleri olan bebeklerimizde görülebilen egzamanın en başlıca sebebi gıda alerjisidir. Egzama olduğu şüphelenilen bebekler kesinlikle doktora gösterilmelidir. Genelde doktorlar tarafından merhem ve nemlendirici egzama tedavisinde uygulanır ve verilir. Ancak bu kesin çözüm değildir. Sadece etkiyi azaltır ve egzamanın yayılmasını engeller. Egzama tedavisi uygularken temel amaç alerjenlerden korumaktır. Nemlendirici gibi cildimize uyguladığımız kremlerin yanı sıra yenilen gıdalara da dikkat edilir, alerjiye sebep olan gıda maddeleri yemeklerimizden çıkartılır. Özellikle annenin de bebeğin egzama olmasına sebep olan maddeleri tüketmemesi gerekir. Egzama tedavisinde hastalığı ağır olanlara nemlendiriciler ve tedavi amaçlı merhemler kullanılıyorsa, kullanan kişinin cildinin daha az tahriş olması için ona göre kıyafetler giydirilmelidir. Daha çok ipek kıyafetler tercih edilmelidir. Cildi temizlerken nemlendirici sürülen bölgeleri sakin ve yumuşak hareketlerle kurulamak doktorlar tarafından önerilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder