28 Ocak 2014 Salı

Çocuk alerjisi ve bahar alerjisi bir çok kişiyi olumsuz etkilemekte, özellikle çocukların metabolizmalarında büyük değişimlere neden olmaktadır. Çocuklar çok hareketli varlıklar olmakla birlikte bir çok hastalığı da dışardan kendileriyle birlikte getirirler. Bu bi yandan çocuğun kir'e pis'e alışması, çabuk hasta olmaması adına önem taşırken diğer yandan da çocuğun kötü hastalıklar kapmasına sebep vermektedir. Doğa ana'nın bazen polen gibi cocukların hapşurmasına ve alerjisinin olmasına neden olan ufak pürüzleri dışında heyşeyini kabulleniyoruz. 

Yeni doğan  bebeklerin bahar alerjisi sorunları daha fazla oluyor ve hastanelerde bu konuda bir çok sağlık departmanı bulunuyor. O küçücük bedenlerine zarar gelmesini istemeyen aile ebebeynleri ise bu konuda oldukça çaba sarfediyorlar. Doktorlar ise günümüzde bu konuda geçmişe nazaran daha fazla kitap ve kaynağa başvurarak gelecek nesillerin daha fazla bilgiye sahip olarak ilerde doğacak bebeklerin daha az şikayetçi olması için uğraşıyolar. 

Çocuk alerjisi ise  bir çok sebepten meydana gelmektedir ve bunun çaresi ise çocuklara alerji testi yaptırmaktır ve alerji testi yaptırdığınızda sonucunu uzamn bir doktorla paylaşmalı ileriki yıllarda çocugunuzun yaşamında nasıl bir değişiklik yaşayacagını onceden konuşmalısınız. Çocuk alerjisi dikkat e alınması gereken bir konudur.  Konunun uzamanı tarafından incelenmesi gerekir ve 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder